Smittevernveilederen avvikles lørdag 25. september klokken 16.00

Fra lørdag 25. september klokken 16.00 avvikles alle reglene om arrangementer i covid-19-forskriften. Dette gjelder f.eks. avstandskravet, antallsbegrensningen og registreringsplikten.

På bakgrunn av dette avvikles smittevernveilederen for Den norske kirke fra samme tidspunkt. Alle kirkens arrangementer og aktiviteter kan gjennomføres som normalt før pandemien. Det vil ikke lenger være smittevernfaglige begrensninger på vår drift.

Dette betyr også at barne- og ungdomsarbeidet kan gjennomføres som normalt, før pandemien. Vi viderefører ikke trafikklysmodellen for kirkens barne- og ungdomsarbeid, men oppfordrer til dialog med kommunen ved lokale smitteutbrudd.

Noen generelle smittevernråd for samfunnet er fortsatt relevante for kirkens virksomhet:

• Gode håndvaskrutiner
  • Host i papirlommetørkle eller albukroken
  • Hold deg hjemme hvis du er syk, og følg helsemyndighetenes råd for testing

Vi anbefaler å fortsette den goide rutine med bruk av håndspritt ved inngangene til kirkens bygninger og andre arrangement.

Registrering er frivillig.

Det er ingen antallsbegrensninger i våre kirkerom.